Festival Borštnikovo srečanje

Nahajate se na arhiviranem spletnem mestu 52. Festivala Borštnikovo srečanje - za obisk aktualnega spletnega mesta, kliknite tukaj.

52. Festival Borštnikovo srečanje

20. - 29. oktober 2017 | Maribor, Slovenija

Skok na vsebino // Skok na meni

Festival Borštnikovo srečanje - Uvodna stran

52. Festival Borštnikovo srečanje


Aktualno

Ponedeljek, 19. junij 2017

Odšel je, resnično prezgodaj

Pretreseni sporočamo žalostno vest - umrl je Gašper Tič, član ansambla Mestnega gledališča ljubljanskega ter predsednik Združenja dramskih umetnikov Slovenije. Nam ostaja nepozaben tudi kot voditelj in soustvarjalec zaključnih slovesnosti Festivala Borštnikovo srečanje ... Hvala, Gašper!

Četrtek, 15. junij 2017

Minister za kulturo imenoval v.d. umetniške direktorice FBS

Minister za kulturo Anton Peršak je po tem, ko je dosedanja umetniška direktorica festivala odstopila, javni razpis pa ni bil uspešen, za nemoteno in kakovostno izvedbo letošnjega festivala za v. d. umetniške direktorice festivala Borštnikovo srečanje danes imenoval Ksenijo Repina.

Torek, 13. junij 2017

Vabljeni na tiskovno konferenco

Spoštovane novinarke, spoštovani novinarji!

Vabimo Vas na novinarsko konferenco 52. Festivala Borštnikovo srečanje, ki bo v Mariboru med 20. in 29. oktobrom 2017. Na novinarski konferenci bomo predstavili program in potek letošnjega festivala.

Torek, 16. maj 2017

Vabimo prostovoljce, da se nam pridružijo!

Te zanima gledališče iz vseh zornih kotov in pogledov?

Letos smo se vrnili k rdeči. Sodelujemo, povezujemo, plešemo, nastopamo, se igramo, rastemo in bogatimo gledališki utrip mesta. Celostna podoba festivala je živa in prepričani smo, da ne bo ostala prezrta.

V bogatem tekmovalnem in spremljevalnem programu bomo predstavili najboljše domače in mednarodne gledališke stvaritve, gledališke produkcije in filmske projekcije AGRFT, izvedli bomo mednarodne konference, knjižne predstavitve, delavnice in pogovore. V fokus podrobneje postavljamo finsko dramatiko in gledališče.

Pridruži se nam!


Iskalnik