Festival Borštnikovo srečanje

Nahajate se na arhiviranem spletnem mestu 52. Festivala Borštnikovo srečanje - za obisk aktualnega spletnega mesta, kliknite tukaj.

52. Festival Borštnikovo srečanje

20. - 29. oktober 2017 | Maribor, Slovenija

Skok na vsebino // Skok na meni

Festival Borštnikovo srečanje - Uvodna stran

52. Festival Borštnikovo srečanje


Petek, 27. oktober 2017

Nova e-razstava: FBS 2016

Festival Borštnikovo srečanje v sodelovanju z Novim ZATO. in slovenskimi gledališči ter kulturno-izobraževalnimi inštitucijami e-razstavo Festival Borštnikovo srečanje. Vztrajamo pri skrbi za digitalizacijo, dostopnost in popularizacijo slovenske gledališke dediščine.

Kakor vselej doslej smo tudi letos zasnovali razstavo v treh sklopih: v prvem so na ogled fotografije s sklepne prireditve enainpetdesetega Festivala; drugi sklop je posvečen uprizoritvi Učene ženske po motivih Molièrovih Učenih žensk v režiji Jerneja Lorencija in izvedbi Slovenskega ljudskega gledališča Celje, najboljši predstavi lanskega leta. Ta del vključuje fotografije Jake Babnika, scenske skice Braneta Hojnika, plakate in gledališki list, nekaj člankov in izbor kritik o uprizoritvi. Tretji sklop je posvečen Daretu Valiču, dobitniku Borštnikovega prstana 2016 skozi fotografski pregled gledališkega opusa.

E-razstava FBS 2016


Iskalnik