Festival Borštnikovo srečanje

Nahajate se na arhiviranem spletnem mestu 52. Festivala Borštnikovo srečanje - za obisk aktualnega spletnega mesta, kliknite tukaj.

52. Festival Borštnikovo srečanje

20. - 29. oktober 2017 | Maribor, Slovenija

Skok na vsebino // Skok na meni

Festival Borštnikovo srečanje - Uvodna stran

52. Festival Borštnikovo srečanje


Hommage à Tomaž Pandur

Razstava fotografij Aljoše Rebolja v organizaciji Pandur Theatres v sodelovanju z Mestno občino Maribor in Festivalom Borštnikovo srečanje

Na sporedu

20.10.2017, petek / 17:00 / Mestni park Maribor
Hommage à Tomaž Pandur

Tomaž Pandur (1963 – 2016), v Mariboru rojeni gledališki režiser, je s svojim opusom zaznamoval ne le slovensko, temveč tudi svetovno gledališko umetnost. Njegova prepoznavna estetika, poetika in svojski gledališki jezik so kot skulpturirani čas odtisnjeni na fotografijah Aljoše Rebolja, ki je z izjemnim občutkom za gledališki trenutek spremljal Pandurja kot ekskluzivni fotograf v zadnjem obdobju ustvarjanja. Fotografije predstav, ki so nastale v Sloveniji, Španiji, Nemčiji, Grčiji in na Hrvaškem (balet Simfonija otožnih pesmi, ljubljanski in madridski Faust, Kralj Lear, Rihard III+II, Michelangelo, madridska in zagrebška Medeja, Vojna in mir, Somrak bogov, Hamlet, Kaligula, Barok, Tesla Electric Company in Infierno) v zadnjih dvanajstih letih pričajo o režiserjevem umetniškem credu, o miselnih in čustvenih pokrajinah njegovih magičnih gledaliških podob.


Iskalnik